Nya filmer med Olof Wretling

Känner du också någon som behöver ett ägg under pedalen? Lagom till påsk presenterar vi tre nya filmer om att varva ner i trafiken. Ta del av dem här!

Varva ner så räddar vi liv. Det är egentligen ingen nyhet. Vad som är en nyhet är att vi lagom till påsk presenterar tre nya filmer på temat för att följa upp filmerna med Johan Ulveson och Rakel Wärmländer som vi lanserade 2021. Den här gången är det Olof Wretling och hans dotter Doris i huvudrollerna i alla tre filmerna. Du får följa med till frisören, på teater och till och med ett dop.

Budskapet är enkelt: det som ser helt vansinnigt ut i de situationerna är inte alls ovanligt i trafiken. Stressat beteende, brutna hastighetsgränser och att tränga sig före orsakar varje år många olyckor i trafiken. Beräkningar visar att om bara alla höll de utsatta hastighetsgränserna skulle vi rädda ungefär 50 liv varje år i trafiken. Lägg därtill alla misstag som begås bara för att förare är stressade och jagar sekunder, så är det inte svårt att se hur vi skulle kunna komma mycket närmare Nollvisionen om alla bara tog det lite lugnare i trafiken.

Du hittar filmerna på Instagram, Facebook och Youtube – och förstås här på webben! Dessutom kommer du kunna se dem på TV4 ibland, samt hos våra partners inom Zhero. Dela dem gärna, och tagga någon som du tycker behöver tagga ner i trafiken.  

Klicka här för att se filmerna