Kakor och Recaptcha

Webbplatsen zhero.se använder kakor (cookies). Vi måste enligt lag informera våra besökare om detta, vad kakorna används till och hur man kan välja bort dem.

Vad är en kaka?

En kaka är en liten textfil som webbplatser du besöker begär att få lagra på din dator. Kakor innehåller information och används för att ge dig som besökare tillgång till olika funktioner. Informationen i kakan går även att använda för att samla in statistik om ditt surfande.

Kakor på Zheros webbplats

Vi använder kakor för att kunna rikta viss information till vissa besökargrupper, exempelvis nya och återkommande besökare.

Episerver

Vårt publiceringsverktyg Episerever använder kakor för att hantera inloggning och för att kontrollera om du är en återkommande besökare eller inte.

Youtube

När filmer som vi har bäddat in från någon av våra Youtubekanaler spelas används kakor av Youtube.com.

Google recaptcha

För att skydda oss från spamattacker via vår webbplats använder vi oss av "Google recaptcha" i våra formulär. Recaptcha är en service som tillhandahålls av Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA ("Google").

Recaptcha används för att avgöra om data som skickas in på vår webbplats (till exempel via formulär) kommer från en person eller ett automatiserat program. För att kunna göra detta analyserar Recaptcha beteendet hos besökaren av webbplatsen baserat på olika egenskaper. Denna analys påbörjas automatiskt så snart besökaren börjar använda webbplatsen. Recaptcha analyserar en mängd olika information, exempelvis ip-nummer, hur länge besökaren varit på webbplatsen, musrörelser, med mera. Den data som samlas in under analysen skickas sedan vidare till Google.

Analysen som Recaptcha genomför sker helt i bakgrunden, och besökaren får ingen visuell eller liknande påvisning om att detta sker.

Användandet av Recaptcha och datan den samlar in har stöd i Art. 6 (1) (f) GDPR. Det innebär att innehavaren av webbplatsen har rätt att skydda sin webbplats från automatiserat spam och andra attacker.

Mer information om Google recaptcha, dess sekretess och användarvillkor finns hos Google:

Googles integritetspolicy

Så förhindrar du att kakor lagras

Om du inte vill tillåta lagring av kakor på din dator kan du stänga av funktionen i din webbläsares inställningar, "Privat surfning". Detta innebär dock att vissa funktioner på vår webbplats inte kommer att fungera för dig.

  • Du kan när som helst radera kakor från din webbläsare.
  • Du kan ändra inställningarna i din webbläsare så att den inte tillåter att kakor sparas.

Mer om kakor

Allmän information om kakor och om lagen om elektronisk information finns på  Post- och telestyrelsens webbplats.

Kakor (Post- och telestyrelsen)