Glad påsk önskar Zhero

Nollvisionens hjältar på påskkampanj på bland annat TV4, YouTube, Mix Megapol och Facebook

Sverige stannar inte bara för att du håller hastigheten. Om hastigheten sänks till 80 km/h från 90 km/h förlorar du endast en minut på en mil. Men räddar liv.

I Zhero’s kampanjfilmer kan vi se hur pinsamt och dumt det blir när jäkt och stress tar över, både i vardagen och vid högtider. I trafiken kan det sluta med tragik. Som exempel, ökar du hastigheten från 70 km/h till 80 km/h nästan fördubblas risken för att du ska dö i en frontalkrock.

Se filmerna från Zhero från och med den 3 april på TV4, Facebook, Instagram och YouTube. På radiokanalerna NRJ, Mix Megapol och Rockklassiker kommer budskapet från Zhero att nå lyssnarna med tre överraskande radiojinglar. Du kan också hitta filmer och jinglar här på vår egen kampanjsida för att dela vidare i sociala media.

Med kampanjen Zhero vill vi stödja och motivera alla till att hålla hastigheten i trafiken. Vi uppmärksammar frågor kring trafiksäkerhet på ett lättillgängligt sätt för att få igång diskussionen. Det ska vara lätt att göra rätt. Alla kan bidra.

Kampanjen Zhero samverkar med Trafikverket, Arbetsmiljöverket, Folksam, Göteborgs stad, MHF, NTF, Polisen, Safer vid Chalmers, Stockholms stad, STR och Transportstyrelsen